Verzuimverzekering op maat

Stijgende verzuimkosten

Door een stijging van het ziekteverzuim, een steeds groter wordend tekort aan bedrijfsartsen en nog veel meer oorzaken lopen werkgevers het risico om geconfronteerd te worden met hoge ziekteverzuimkosten. Dit zorgt ervoor dat het voor werkgevers een financiële strop kan worden wanneer een medewerker niet meer in staat is om te werken. Om te voorkomen dat deze kostenpost je bedrijf in gevaar brengt is het daarom belangrijk om je bedrijf hier goed op voor te bereiden. Hieronder bieden we een aantal tips waardoor je jouw bedrijf beter kan beschermen tegen de risico’s van verzuim.

Voorkomen is beter dan genezen

Cliché, maar waar. Door je werknemers duurzaam in te zetten zorg je ervoor dat jouw medewerker met plezier naar hun werk gaan. Dit heeft tot gevolg dat medewerkers zich minder vaak en minder snel ziek zullen melden. Geen idee hoe je hier mee moet beginnen? Ga dan eens in beraad bij je arbodienstverlener. Deze bieden vaak een groot aantal mogelijkheden zoals bijvoorbeeld preventief medisch onderzoek of zelfs complete lifestyle programma’s om zo ziekte op de werkvloer terug te dringen. Heb je nog geen goede arbodienstverlener? Neem dan direct contact met ons op! Het hebben van een arbodienst is een wettelijke verplichting wanneer je personeel in dienst hebt.

Maak een duidelijk verzuimprotocol

Goede communicatie en duidelijke regels kunnen veel verzuim voorkomen. Door een goed verzuimprotocol op te stellen voorkom je dat werknemers zich ziek melden terwijl dit eigenlijk niet nodig is.

Verzuimverzekering

Maar wat nu als iemand wel ziek wordt en je hierdoor financiële schade oploopt? Dan is het een goed idee om je hier vooraf tegen te beschermen door een verzuimverzekering af te sluiten. Een verzuimverzekering vergoedt namelijk niet alleen (een deel van) het loon dat je dient door te betalen bij ziekte maar kan je ook andere oplossingen bieden. Zo helpen veel verzekeraars je bijvoorbeeld ook bij het voorkomen en beperken van verzuim binnen je organisatie.

Wil jij jouw organisatie goed verzekeren tegen de risico’s van verzuim?

Neem dan contact met ons op! Onze verzekeringsadviseurs helpen je graag bij het vinden van een geschikte verzuimverzekering.