Cyberrisico

Cyberrisico

Een steeds meer voorkomend fenomeen waar ondernemers zich vaak niet van bewust zijn is het cyberrisico. Hoe zit het als je site platligt door een DDoS-aanval of een hack en je onderneming daardoor schade oploopt? Of als een werknemer al dan niet opzettelijk voor dataverlies of beschadiging zorgt? Wat als er problemen ontstaan door een storing op de server? En wat te denken van een datalek?

Schade door cyberrisico

Door dit soort zaken kan je onderneming veel materiële en imagoschade lijden. Dit kan komen door werk wat verloren gaat en wat dan opnieuw gedaan moet worden, wat kosten met zich meebrengt. Het kan ook komen doordat derden moeten worden ingehuurd om het probleem te verhelpen. En niet te vergeten kan je ook een claim van derden aan je broek krijgen door bepaalde cyberrisico scenario’s die zich voor kunnen doen. Kortom, een groot risico voor ondernemers.

Verzeker jezelf tegen deze risico’s

Je kan onder andere verzekerd worden tegen datalekken, cybercrime en bedrijfsstilstand. Het belangrijkste van deze verzekering is het creëren van een schild rond je onderneming die de onderneming beschermt tegen de cyberrisico’s. Dit kan onder andere het betalen van schades, als het beschermen van het imago omvatten. Er zijn hierin verschillende opties mogelijk qua bedrag waar je je voor wilt verzekeren en de zaken waartegen je je wilt verzekeren. Zoals altijd kan de verzekering niet het risico wegnemen, maar wel de eventuele risico’s beheersbaar maken als het fout gaat.

Cyberverzekering op maat

Het kan lastig zijn voor je om hiervoor een juiste verzekering af te sluiten. Gelukkig kunnen wij je hierin adviseren en je een verzekering op maat aanbieden. Wij bij Trifium Insurance hebben de benodigde kennis van de verzekeringsmarkt op het gebied van zakelijke verzekeringen en cyber risk. Wij geven hierbij vakkundig advies en regelen alles omtrent de verzekering voor je.

Wil je meer weten over onze diensten?

Als je meer wilt weten over wat Trifium Insurance voor je kan betekenen kun je contact met ons opnemen middels het contactformulier. Wij kunnen een afspraak met je maken en bespreken hoe je bepaalde risico’s kunt beperken en zou kunnen verzekeren!