WGA-hiaat verzekering

WGA-hiaat verzekering (WIA-verzekering)

Als werkgever kun je een WGA-hiaat verzekering afsluiten voor je werknemers. Deze wordt ook wel WIA-verzekering genoemd. De WIA staat voor Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen. De verzekering vult de uitkering en het inkomen aan tot het afgesproken percentage.

De WIA

In de WIA kennen we 3 categorieën:

  1. 0-35%, de groep die minder dan 35% arbeidsongeschikt is, ziet de WIA niet als arbeidsongeschikt;
  2. WGA 35-80% en 80-100% zijn niet duurzaam arbeidsongeschikt;
  3. IVA 80-100% is duurzaam arbeidsongeschikt.

De grootste groep is groep 2: WGA 35-80% en 80-100%, niet duurzaam arbeidsongeschikt. Voor de medewerkers die na 2 jaar ziekte nog steeds arbeidsongeschikt zijn kunnen de inkomsten flink terugvallen. Om deze terugval zo veel mogelijk op te vangen kan er gekozen worden een WGA-hiaat verzekering af te sluiten.

Hoeveel keert de verzekering uit?

Binnen de WGA-hiaat verzekering kennen we verschillende varianten. Van basis tot uitgebreid. De uit te keren bedragen variëren per dekking en situatie. Wat het beste past bij jouw situatie adviseren we je graag over.

Is de WGA-hiaat verzekering verstandig om af te sluiten?

Met ongeveer 10% van de beroepsbevolking die arbeidsongeschikt is mogen we wel zeggen dat arbeidsongeschiktheid vaak voorkomt. Om te zorgen dat je medewerkers niet in een financieel dal terecht komen is het handig om dit risico te verzekeren. In sommige cao’s is dit zelfs verplicht.

Interesse in een WGA-hiaat verzekering of vragen?

Trifium Insurance kan al je vragen beantwoorden. Wij snappen dat er als werkgever veel op je af kan komen en helpen je daarom graag met een verzekering op maat. Interesse of vragen? Neem dan contact met ons op middels het contactformulier. We helpen je graag verder!